top of page

Грижа за свещите

Тук може да намерите подробна информация относно всичко, което е необходимо да знаете, за да може да се наслаждавате на свещите си максимално дълго и да осигурите тяхното чисто и оптимално горене. За всички допълнителни въпроси, които имате, не се колебайте да ни пишете и ние ще Ви отговорим възможно най-скоро!

Как да се грижим за свещите?

Преди горене

Преди да запалите свещите си, независимо дали ги палите за първи път или не, винаги поглеждайте състоянието на фитила. Той не трябва да бъде по-къс от 5мм и по-дълъг от 1см. При нужда използвайте специално отделена ножичка, с която да скъсите фитила и не забравяйте да премахнете изрязаното парче фитил от самата свещ.

По-дълъг фитил води до неравномерно горене на свещта, както и до висок пламък с появяващ се дим и припукване.

Височина на пламъка

Височината на пламъка трябва да бъде около 2,5см. Ако пламъка е прекалено висок или трепти, изчакайте свещта да изстине напълно и скъсете фитила. От друга страна, ако пламъкът е прекалено нисък, значи фитилът е бил скъсен твърде много. Ниският пламък е предпоставка за неравномерно, неправилно и недостатъчно нагряване на восъка, затова ще се наложи да да го изчакате и да внимавате следващият път, когато скъсявате фитила.

Място

Когато търсите място за свещите си, винаги имайте едно на ум за възможните движения на въздуха около тях, когато са запалени. Внимавайте да не ги поставяте в непосредствена близост до отворени прозорци, работещи климатици или течение, тъй като такива движения на въздуха около тях ще предизвикат неравномерно и неправилно горене, както и могат да станат причина за разливания на восък. За да може да им се наслаждавате максимално дълго време, намерете място за тях, където пламъкът им може да бъде постоянен и сравнително статичен. 

Поставка

Преди да запалите свещите си, намерете подходяща огнеупорна поставка, на която да ги сложите. Независимо дали това ще бъде чинийка, поднос или специално направена за целта поставка, винаги подсигурявайте място, на което да горят спокойно, особено когато става въпрос за свободно стоящи свещи. 

bottom of page